Babeczki
Szukając alternatywy dla tortów czy ciast okolicznościowych zdecydowanie postawić należy na babeczki. O ich popularności decyduje między innymi to, że mogą stać się niepowtarzalną ozdobą i stanowić będą oryginalną dekorację dla uroczystości.
Babeczki przygotowuję ze szczególną pieczołowitością, z dbałością o każdy detal, jaki zażyczył sobie klient indywidualny czy też firma. Do pieczenia moich babeczek używam wyłącznie naturalnych składników, takich jak prawdziwa wanilia, słodka śmietanka, świeże owoce i czekolada. Ich sekretem jest dopracowana przeze mnie receptura smakowitego kremu. I właśnie dlatego, moje babeczki biją rekordy popularności. Wszystkie przygotowuję z myślą o wymagającym kliencie. Zadowoleni klienci piszą, że babeczki są smakowite i świetnie wyglądają.
Wypiekane przeze mnie babeczki cieszą się niezwykłą popularnością. Pyszne i bardzo ładne, budzą sympatię wszystkich moich Klientów.
ulubione smaki klientów
Waniliowa
Puszysta babeczka waniliowa z kremem waniliowym
Czekoladowa
Puszysta babeczka czekoladowa. Może być z kremem czekoladowym
Waniliowo – czekoladowa
Puszysta babeczka – marmurek – połączenie dwóch smaków waniliowego i czekoladowego
Kokosowa
Puszysta babeczka kokosowa z mocno wyczuwalnym aromatem cytrynowym
Cytrynowa
Miękka i wilgotna babeczka cytrynowa
Pomarańczowa
Aromatyczna, wilgotna, pachnąca pomarańczami babeczka
smaki de lux
Podwójna czekolada
Puszysta babeczka czekoladowa z kawałkami czekolady deserowej lub białej czekolady
Orzechowa
Puszysta babeczka orzechowa z kawałkami białej czekolady
Nutella
Puszysta babeczka waniliowa z rozpływającym się kremem orzechowym
Malinowa
Puszysta waniliowa babeczka nadziewana musem malinowym
*Jeżeli nie ma tu smaku, który lubisz, zapytaj, czy przygotuję go dla Ciebie.
Minimalna ilość zamówienia to 6 sztuk babeczek standardowych, w jednym smaku

Cupcake
od 10 PLN

Cupcake mini
5 PLN

Cupcake XL
30 PLN
Torty
Torty wykonuję z własnoręcznie wypiekanego biszkoptu (mąka, cukier, jajka, proszek do pieczenia), kremu na bazie śmietany 30%, serka i frużeliny/ żelki/ chrupki – praliny (przygotowywanej od podstaw w mojej pracowni).
W moich tortach nie znajdziecie mieszanek cukierniczych, gotowych i sztucznych kremów z proszku, frużelin z puszek, śmietany roślinnej oraz margaryny!
rodzaje
NAKED CAKE
Nie jest pokryty kremem, widać biszkopty i krem, którymi jest przełożony. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami ewentualnie dripem.
SEMI NAKED CAKE
Delikatnie zatarty kremem, widoczne są biszkopty czasem i kremy, którymi jest przełożony. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami ewentualnie dripem.
TORT W KREMIE
Pokryty jest kremem na bazie czekolady. Kremy można dowolnie koloryzować barwnikami oraz nadawać mu różne struktury. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami, figurkami 3D, topperami, wydrukami z masy cukrowej, ewentualnie dripem.
TORT W MASIE
Pokryty jest masą cukrową. Masę można dowolnie koloryzować barwnikami. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami, figurkami 3D, topperami, wydrukami z masy cukrowej, ewentualnie dripem.
TORT 3D
Najczęściej pokryty masą cukrową, nadaję mu kształt konkretnego przedmiotu (piłka, gitara, motor, czołg).
Torty weselne wyceniam indywidualnie. Wyślij mi liczbę porcji i wymarzony pomysł a w odpowiedzi prześlę ofertę.
ULUBIONE KOMPOZYCJE SMAKOWE KLIENTÓW
CYTRYNA – MALINA
*śmietankowy biszkopt
*krem cytrynowy
*krem malinowy
*chrupka z czerwonych owoców
STRACCIATELLA – CZEKOLADA Z OWOCAMI
*czekoladowy biszkopt
*krem stracciatella
*krem czekolada z zatopionymi wiśniami
*chrupka z czerwonych owoców
CZEKOLADA – CZEKOLADA
*czekoladowy biszkopt
*krem czekoladowy
*chrupiąca nutella
JAGODA – MALINA
*śmietankowy lub czekoladowy biszkopt
*krem jagodowy
*krem malinowy
*żelka porzeczkowa
*chrupka z czerwonych owoców
SMAKI PREMIUM
MALINA W BIAŁEJ CZEKOLADZIE
*śmietankowy biszkopt
*krem biała czekolada
z zatopionymi malinami
*krem malinowy
*chrupka z czerwonych owoców
PISTACJA
*śmietankowy biszkopt
*krem pistacjowy
*krem truskawkowy lub malinowy
*chrupka z czerwonych owoców
KAWA – PORZECZKA
*czekoladowy biszkopt
*krem kawowy
*krem porzeczkowy
*żelka porzeczkowa
*chrupiąca nutella
MANGO – RAFAELLO
*śmietankowy biszkopt
*krem mango—maracuja
*krem rafaello
*żelka mango-limonka
*chrupka kokosowa
SNICKERS
*czekoladowy biszkopt
*krem czekoladowy
*krem karmelowy
*chrupiąca nutella
TRUSKAWKA – OREO
*śmietankowy biszkopt
*krem oreo
*krem truskawka
*żelka porzeczkowa
*chrupka z czerwonych owoców
Słodka oferta
Cake Pops
Ciasteczkowe lizaki, powstają z połączenia biszkoptu z różnymi (w zależności od smaku) składnikami i kremem oblane belgijską czekoladą
Macarons
Słodkie ciastko przyrządzone z białek jaj, cukru pudru i mielonych migdałów, do ich przełożenia używa się niewielkiego dodatku masła, mąki, drożdży, miodu, śmietany, żółtek, czekolady, kakao, bakalii, przypraw korzennych, owoców
Ciasteczkowe lody (cakeicles)
Ciasteczkowe lizaki, powstają z połączenia biszkoptu z różnymi (w zależności od smaku) składnikami i kremem oblane belgijską czekoladą
Donuts
Pieczone pączki z dziurką najczęściej w smaku waniliowym lub czekoladowym
Lizaki bezowe
Bezy na patyku w formie lizaka
Mini tartaletki
Kruche mini tarty wypełnione przepysznym (najczęściej sezonowym) nadzieniem. Największą popularnościa cieszą się te z nadzieniem jabłkowym i prażonymi migdałami pod bezą
Mini deserki
Największą popularnością cieszą się panna cotty w róznych smakach
Mini pavlova
Bezy z kremem na bazie śmietany z owocami
Monoporcje musowe
Musy owocowe na bazie śmietany i mleka z żelką owocową na ciasteczku
Ptysie z kruszonką
Mini ptysie z chrupiącą francuską kruszonką wypełnione kremem i musem
Eklery
Wypełnione kremem i musami z nutą czekolady
Słodkie stoły
Jeśli chcesz mieć pyszne i wyjątkowe słodkości na ważnej dla Ciebie uroczystości polecam wybór słodkiego stołu!
Candy Bar to słodki bufet, który przyciągnie uwagę każdego gościa na Twoim przyjęciu. Zamiast tradycyjnych stołów z ciastami proponuję udekorowany w kolorystyce Twoich dodatków stół. Piękne naczynia i wystrój stołu stworzą wyjątkową dekorację na sali.
W skład słodkiego stołu mogą wchodzić wszystkie słodkości z mojej „Słodkiej oferty”
Słodkie stoły można też uzupełnić dodając do nich:
- słoje z bezikami, precelkami, cukierkami/ lizakami, pralinami, żelkami, piankami
- słoje z lemoniadą
- mini buteleczki z lemoniadą lub alkoholem
Słodkie stoły wykonuję najczęściej na wesela, komunie, chrzty, ale również dla firm, na wydarzenia integracyjne i konferencje, czy urodziny.
PAKIETY:
SWEET MINI – słodki stół przeznaczony na ok 20 osób
SWEET STARTER – 150 sztuk słodkości, dobry na przyjęcie do 50 osób, przy większej ilości gości będzie tylko na początek przyjęcia
MEDIUM SWEET – to pakiet, który przewiduje ok 2,5 – 3 sztuk słodkości na osobę na uroczysatości, polecany, gdy na przyjęciu będą jeszcze inne ciasta
SWEET VIP – w tym pakiecie przewidujemy 4 – 5 sztuk słodkości na osobę, idealny na przyjęcia, gdzie nie ma dodatkowych ciast lub goście są słodkożercami
Aby otrzymać dostosowaną ofertę, prześlij mi preferencje i liczbę gości.
Dekoracje, dowóz, wynajem naczyń, rozstawienie kompozycji i pozostałe usługi wyceniane są na podstawie otrzymanych od Ciebie informacji na temat przyjęcia.
Dostawa jest w cenie 2 zł/km liczone w obie strony od adresu pracowni.
UMÓW SIĘ NA KONSULTACJE
zamowienia@fajnababeczka.pl