Babeczki

Szukając alternatywy dla tortów czy ciast okolicznościowych zdecydowanie postawić należy na babeczki. O ich popularności decyduje między innymi to, że mogą stać się niepowtarzalną ozdobą i stanowić będą oryginalną dekorację dla uroczystości. 

Babeczki przygotowuję ze szczególną pieczołowitością, z dbałością o każdy detal, jaki zażyczył sobie klient indywidualny czy też firma. Do pieczenia moich babeczek używam wyłącznie naturalnych składników, takich jak prawdziwa wanilia, słodka śmietanka, świeże owoce i czekolada. Ich sekretem jest dopracowana przeze mnie receptura smakowitego kremu. I właśnie dlatego, moje babeczki biją rekordy popularności. Wszystkie przygotowuję z myślą o wymagającym kliencie. Zadowoleni klienci piszą, że babeczki są smakowite i świetnie wyglądają. 

Wypiekane przeze mnie babeczki cieszą się niezwykłą popularnością. Pyszne i bardzo ładne, budzą sympatię wszystkich moich Klientów.

 

 

ulubione smaki klientów

Waniliowa 

Puszysta babeczka waniliowa z kremem waniliowym

Czekoladowa 

Puszysta babeczka czekoladowa. Może być z kremem czekoladowym

Waniliowo – czekoladowa

Puszysta babeczka – marmurek – połączenie dwóch smaków waniliowego i czekoladowego

Kokosowa

Puszysta babeczka kokosowa z mocno wyczuwalnym aromatem cytrynowym

Cytrynowa

Miękka i wilgotna babeczka cytrynowa

Pomarańczowa

Aromatyczna, wilgotna, pachnąca pomarańczami babeczka

smaki de lux

Podwójna czekolada

Puszysta babeczka czekoladowa z kawałkami czekolady deserowej lub białej czekolady

Orzechowa

Puszysta babeczka orzechowa z kawałkami białej czekolady

Nutella

Puszysta babeczka waniliowa z rozpływającym się kremem orzechowym

Malinowa

Puszysta waniliowa babeczka nadziewana musem malinowym

 

 *Jeżeli nie ma tu smaku, który lubisz, zapytaj, czy przygotuję go dla Ciebie.

 

Minimalna ilość zamówienia to 6 sztuk babeczek standardowych, w jednym smaku

Cupcake

od 10 PLN

Cupcake mini

 5 PLN

Cupcake XL

30 PLN

Torty

 

Torty wykonuję  z własnoręcznie wypiekanego biszkoptu (mąka, cukier, jajka, proszek do pieczenia), kremu na bazie śmietany 30%, serka i frużeliny/ żelki/ chrupki – praliny (przygotowywanej od podstaw w mojej pracowni). 

W moich tortach nie znajdziecie mieszanek cukierniczych, gotowych i sztucznych kremów z proszku, frużelin z puszek, śmietany roślinnej oraz margaryny!

 

 

 

rodzaje

NAKED CAKE

Nie jest pokryty kremem, widać biszkopty i krem, którymi jest przełożony. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami ewentualnie dripem.

SEMI NAKED CAKE

Delikatnie zatarty kremem, widoczne są biszkopty czasem i kremy, którymi jest przełożony. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami ewentualnie dripem.

TORT W KREMIE

Pokryty jest kremem na bazie czekolady. Kremy można dowolnie koloryzować barwnikami oraz nadawać mu różne struktury. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami, figurkami 3D, topperami, wydrukami z masy cukrowej, ewentualnie dripem.

TORT W MASIE

Pokryty jest masą cukrową. Masę można dowolnie koloryzować barwnikami. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami, figurkami 3D, topperami, wydrukami z masy cukrowej, ewentualnie dripem.

TORT 3D

Najczęściej pokryty masą cukrową, nadaję mu kształt konkretnego przedmiotu (piłka, gitara, motor, czołg).

 

Torty weselne wyceniam indywidualnie. Wyślij mi liczbę porcji i wymarzony pomysł a w odpowiedzi prześlę ofertę.

ULUBIONE KOMPOZYCJE SMAKOWE KLIENTÓW

CYTRYNA – MALINA

*śmietankowy biszkopt

*krem cytrynowy

*krem malinowy

*chrupka z czerwonych owoców

STRACCIATELLA – CZEKOLADA Z OWOCAMI

*czekoladowy biszkopt

*krem stracciatella 

*krem czekolada z zatopionymi wiśniami

*chrupka z czerwonych owoców

CZEKOLADA – CZEKOLADA

*czekoladowy biszkopt

*krem czekoladowy

*chrupiąca nutella

 

 

JAGODA – MALINA

*śmietankowy lub czekoladowy biszkopt

*krem jagodowy

*krem malinowy

*żelka porzeczkowa

*chrupka z czerwonych owoców

 

SMAKI PREMIUM

MALINA W BIAŁEJ CZEKOLADZIE

*śmietankowy biszkopt

*krem biała czekolada 

z zatopionymi malinami

*krem malinowy

*chrupka z czerwonych owoców

PISTACJA

 

*śmietankowy biszkopt

*krem pistacjowy 

*krem truskawkowy lub malinowy

*chrupka z czerwonych owoców

KAWA – PORZECZKA

*czekoladowy biszkopt

*krem kawowy

*krem porzeczkowy

*żelka porzeczkowa

*chrupiąca nutella

MANGO – RAFAELLO

*śmietankowy biszkopt

*krem mango—maracuja

*krem rafaello

*żelka mango-limonka

*chrupka kokosowa

 

SNICKERS

*czekoladowy biszkopt

*krem czekoladowy

*krem karmelowy

*chrupiąca nutella

 

 

TRUSKAWKA – OREO

*śmietankowy biszkopt

*krem oreo

*krem truskawka

*żelka porzeczkowa

*chrupka z czerwonych owoców

 

Słodka oferta

 

Cake Pops

Ciasteczkowe lizaki, powstają z połączenia biszkoptu z różnymi (w zależności od smaku) składnikami i kremem oblane belgijską czekoladą

Macarons

Słodkie ciastko przyrządzone z białek jaj, cukru pudru i mielonych migdałów, do ich przełożenia używa się niewielkiego dodatku masła, mąki, drożdży, miodu, śmietany, żółtek, czekolady, kakao, bakalii, przypraw korzennych, owoców

Ciasteczkowe lody (cakeicles)

Ciasteczkowe lizaki, powstają z połączenia biszkoptu z różnymi (w zależności od smaku) składnikami i kremem oblane belgijską czekoladą

Donuts

Pieczone pączki z dziurką najczęściej w smaku waniliowym lub czekoladowym

Lizaki bezowe

Bezy na patyku w formie lizaka

Mini tartaletki

Kruche mini tarty wypełnione przepysznym (najczęściej sezonowym) nadzieniem. Największą popularnościa cieszą się te z nadzieniem jabłkowym i prażonymi migdałami pod bezą

Mini deserki

Największą popularnością cieszą się panna cotty w róznych smakach

Mini pavlova

Bezy z kremem na bazie śmietany z owocami

Monoporcje musowe

Musy owocowe na bazie śmietany i mleka z żelką owocową na ciasteczku

Ptysie z kruszonką

Mini ptysie z chrupiącą francuską kruszonką wypełnione kremem i musem

Eklery

Wypełnione kremem i musami z nutą czekolady

Słodkie stoły

Jeśli chcesz mieć pyszne i wyjątkowe słodkości na ważnej dla Ciebie uroczystości polecam wybór słodkiego stołu!

Candy Bar to słodki bufet, który przyciągnie uwagę każdego gościa na Twoim przyjęciu.  Zamiast tradycyjnych stołów z ciastami proponuję udekorowany w kolorystyce Twoich dodatków stół. Piękne naczynia i wystrój stołu stworzą wyjątkową dekorację na sali.

W skład słodkiego stołu mogą wchodzić wszystkie słodkości z mojej  „Słodkiej oferty”

Słodkie stoły można też uzupełnić dodając do nich:

  • słoje z bezikami, precelkami, cukierkami/ lizakami, pralinami, żelkami, piankami
  • słoje z lemoniadą
  • mini buteleczki z lemoniadą lub alkoholem

Słodkie stoły wykonuję najczęściej na wesela, komunie, chrzty, ale również dla firm, na wydarzenia integracyjne i konferencje, czy urodziny.

PAKIETY

SWEET MINI – słodki stół przeznaczony na ok 20 osób 

SWEET STARTER  – 150 sztuk słodkości, dobry na przyjęcie do 50 osób, przy większej ilości gości będzie tylko na początek przyjęcia

MEDIUM SWEET – to pakiet, który przewiduje ok 2,5 – 3 sztuk słodkości na osobę na uroczysatości, polecany, gdy na przyjęciu będą jeszcze inne ciasta

SWEET VIP – w tym pakiecie przewidujemy 4 – 5 sztuk słodkości na osobę, idealny na przyjęcia, gdzie nie ma dodatkowych ciast lub goście są słodkożercami 

Aby otrzymać dostosowaną ofertę, prześlij mi preferencje i liczbę gości.

Dekoracje, dowóz, wynajem naczyń, rozstawienie kompozycji i pozostałe usługi wyceniane są na podstawie otrzymanych od Ciebie informacji na temat przyjęcia.

Dostawa jest w cenie 2 zł/km liczone w obie strony od adresu pracowni. 

UMÓW SIĘ NA KONSULTACJE

zamowienia@fajnababeczka.pl