Torty

 

Torty wykonuję  z własnoręcznie wypiekanego biszkoptu (mąka, cukier, jajka, proszek do pieczenia), kremu na bazie śmietany 30%, serka i frużeliny/ żelki/ chrupki – praliny (przygotowywanej od podstaw w mojej pracowni). 

W moich tortach nie znajdziecie mieszanek cukierniczych, gotowych i sztucznych kremów z proszku, frużelin z puszek, śmietany roślinnej oraz margaryny!

 

 

 

rodzaje

NAKED CAKE

Nie jest pokryty kremem, widać biszkopty i krem, którymi jest przełożony. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami ewentualnie dripem.

SEMI NAKED CAKE

Delikatnie zatarty kremem, widoczne są biszkopty czasem i kremy, którymi jest przełożony. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami ewentualnie dripem.

TORT W KREMIE

Pokryty jest kremem na bazie czekolady. Kremy można dowolnie koloryzować barwnikami oraz nadawać mu różne struktury. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami, figurkami 3D, topperami, wydrukami z masy cukrowej, ewentualnie dripem.

TORT W MASIE

Pokryty jest masą cukrową. Masę można dowolnie koloryzować barwnikami. Najczęściej zdobiony jest kwiatami, owocami, słodyczami, figurkami 3D, topperami, wydrukami z masy cukrowej, ewentualnie dripem.

TORT 3D

Najczęściej pokryty masą cukrową, nadaję mu kształt konkretnego przedmiotu (piłka, gitara, motor, czołg).

 

Torty weselne wyceniam indywidualnie. Wyślij mi liczbę porcji i wymarzony pomysł a w odpowiedzi prześlę ofertę.

ULUBIONE KOMPOZYCJE SMAKOWE KLIENTÓW

CYTRYNA – MALINA

*śmietankowy biszkopt

*krem cytrynowy

*krem malinowy

*chrupka z czerwonych owoców

MALINA W BIAŁEJ CZEKOLADZIE

*śmietankowy biszkopt

*krem biała czekolada 

z zatopionymi malinami

*krem malinowy

*chrupka z czerwonych owoców

STRACCIATELLA – CZEKOLADA Z OWOCAMI

*czekoladowy biszkopt

*krem stracciatella 

*krem czekolada z zatopionymi wiśniami

*chrupka z czerwonych owoców

KAWA – PORZECZKA

*czekoladowy biszkopt

*krem kawowy

*krem porzeczkowy

*żelka porzeczkowa

*chrupiąca nutella

MANGO – RAFAELLO

*śmietankowy biszkopt

*krem mango—maracuja

*krem rafaello

*żelka mango-limonka

*chrupka kokosowa

 

CZEKOLADA – CZEKOLADA

*czekoladowy biszkopt

*krem czekoladowy

*chrupiąca nutella

 

 

TRUSKAWKA – OREO

*śmietankowy biszkopt

*krem oreo

*krem truskawka

*żelka porzeczkowa

*chrupka z czerwonych owoców

 

Ile wcześniej muszę zamówić tort?

Torty najlepiej zamawiać 2 tygodnie wcześniej, a w niektórych miesiącach nawet 3 tygodnie wcześniej. Gdy mój kalendarz się wypełni nie jestem w stanie przyjąć więcej zamówień i odmawiam.

W sezonie komunijno – weselnym (maj – wrzesień) terminy rezerwowane są czasami nawet z rocznym wyprzedzeniem.

Czy jak dzisiaj odbiorę tort, to wytrzyma w lodówce do jutra?

W lodówce, bez krojenia, tort zachowuje świeżość do 5 dni. Im dłużej tort stoi, tym jest smaczniejszy.

Czy tort będzie identyczny jak na zdjęciu?

Każda ręka robi „to samo” trochę inaczej. Zdjęcie tortu z innej cukierni może być dla mnie inspiracją, mogę starać się zrobić tort jak najbardziej zbliżony do oryginału, ale muszę też mieć pole do artystycznej kreacji i pamiętać o prawach autorskich twórcy nadesłanego wzoru.

Dlatego też nie odtwarzam tortów 1:1

Co zrobić jeśli mój 3 latek zmieni swojego idola? Czyli: czy możliwa jest zmiana dekoracji?

Zdarza się, że Twoje dziecko nagle nie chce tortu z Psim Patrolem tylko z Tomkiem.
Ostatnia chwila na jakiekolwiek zmiany w zamówieniu jest na tydzień przed jego realizacją.

O której godzinie mogę odebrać tort, czy można wcześniej, czy można później?

Godzinę odbioru tortu, uwzględniam przy przyjmowaniu zamówień w uwzględnieniu potrzeb logistycznych wszystkich klientów w danym terminie. Jako że zazwyczaj mam więcej tortów, dostaw, itp niż jeden, dlatego odbiór zamówienia jest o godzinie wpisanej w formularzu. Nie ma możliwości odbioru poza ustalonymi godzinami.

Jaka jest średnica, waga, wysokość, szerokość, promień, obwód, długość tortu? Czyli: „Ile za kilogram torta?”

Nie ważę tortów. Wielkość tortu uzależniona jest od ilości porcji, które można z niego wykroić, a ciężar od smaku. Więc jeśli tort jest na 15 osób, to będzie miał średnicę dopasowaną do tej ilości osób, zazwyczaj + 2 porcje. Wysokość piętra to ok 10 cm.
Jeżeli szukasz tortu o największej średnicy i najniższej cenie, to nie wysyłaj zapytania.

Nie polecam moich wyrobów osobom kupującym torty na metry.

Czy robię torty wegańskie, bez jajek, glutenu, laktozy?

Nie robię tortów dla osób, które mają uczulenie na jajka, gluten, laktozę, czy cukier. W mojej pracowni jest ich pełno!

Czy można zamówić same dekoracje bez tortu?

Dekoracje sprzedaję tylko z tortem. Nie wykonuję figurek czy wydruków na opłatku na zamówienie.

Czy robię projekty tortów?

Przede wszystkim przy tortach weselnych, firmowych i powyżej 100 osób. Ale zdaża się, że jeśli klient nie może sobie wyobrazić tego, co ja widzę, gdy myślę o danym torcie, w takich sytuacjach podsyłam swój projekt.

Gdzie będzie napis na torcie?

Umiejscowienie napisu zależy od kompozycji całości i najczęściej decyduję o tym w momencie dekorowania tortu, więc niestety na tydzień lub dwa przed odbiorem trudno jest mi powiedzieć, gdzie będzie napis na torcie.

Zobacz cennik

Zamów